ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

ΤΟΥ ΑΚΗ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΑΠΛ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΝΔ

Πέραν της δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού πλούτου στους δανειστές μας, μέσω εμπράγματων εξασφαλίσεων –κάτι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά για κυρίαρχο κράτος- η κυβέρνηση, πριν καν έλθουν οι πιστωτές μας και μας ξανακτυπήσουν την πόρτα, ξεπουλάει ο, τι μπορεί σε τιμή ευκαιρίας!
Την προπερασμένη εβδομάδα διέθεσε στους Γερμανούς μετόχους, μέσω Χρηματιστηρίου, άλλο ένα 10% του κρατικού μεριδίου στον ΟΤΕ, εισπράττοντας ψίχουλα. Η πώληση έγινε σε 9 ευρώ και κάτι, όταν η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, είχε πωλήσει ποσοστό του ΟΤΕ αντί 29 ευρώ την μετοχή και το ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστές του ξεσήκωναν τον κόσμο μιλώντας για ξεπούλημα!!
Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι η ΝΔ είχε προγραμματίσει, πριν από τις εκλογές να προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση και άλλου ποσοστού του Οργανισμού, όταν η μετοχή του Οργανισμού ήταν 23,18 ευρώ, τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε αρχίσει τις συνομιλίες για πώληση ποσοστών όταν η τιμή της μετοχής βρισκόταν στα …6,03 ευρώ!
Και μερικά ακόμη παραδείγματα που αποκαλύπτουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ετοιμάζονται, στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων, να πουλήσουν τον ΟΠΑΠ. Λοιπόν αν πουληθεί σήμερα το ίδιο ποσοστό του ΟΠΑΠ που είχε διατεθεί επί ΝΔ, η κυβέρνηση θα εισπράξει το μισό ποσό από εκείνο που είχε εισπράξει η ΝΔ. Και βεβαίως η κυβέρνηση δεν μελετά να πουλήσει μόνο κάποιο ποσοστό αλλά ολόκληρο τον οργανισμό. Μια επιχείρηση δηλαδή που φέρνει κέρδη στο κράτος, και αποθεματικά του έχουν καλύψει ακόμη και αμυντικές δαπάνες! Αν είναι ικανοί στην κυβέρνηση ας φροντίσουν να πουλήσουν προβληματικές επιχειρήσεις.
Το ίδιο ξεπούλημα ισχύει και για τις περιπτώσεις τόσο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου όσο και της ΔΕΗ. Προεκλογικώς η ΝΔ δια του αρμόδιου υπουργού είχε προαναγγείλει την πώληση ποσοστού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προς 14,52 την μετοχή. Σήμερα η μετοχή «αγκομαχάει» στα 2,5 ευρώ! Όσον αφορά τη ΔΕΗ, η πώληση περαιτέρω ποσοστού του Δημοσίου από τη ΝΔ είχε υπολογιστεί με 21,90 ευρώ τη μετοχή τη στιγμή που σήμερα θα μας εμφανισθούν και ικανοποιημένοι αν πουλήσουν ποσοστό της στην τιμή των 9,1 ευρώ που βρίσκεται η μετοχή της!!
Προφανώς δεν είπε τυχαία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Οικονόμου ότι δεν θα πωληθούν όλα όσα έχουν υπολογιστεί στις αποκρατικοποιήσεις, κάνοντας άνω κάτω το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση. Και, βεβαίως, η απόπειρα να μας πείσει ο κ. Βενιζέλος ότι μέσα στο 2014 η Ελλάδα θα εισπράξει από αποκρατικοποιήσεις 30 δισ ευρώ είναι όνειρο θερινής νυκτός, με βάση τις τιμές που αναλύθηκαν πιο πάνω.
Ορθώς λοιπόν η ΝΔ αρνείται να συναινέσει στο ξεπούλημα που επιχειρείται, όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι απαξιώθηκε η ελληνική Οικονομία και θέλουν να αγοράζουν τα «φιλέτα» κάποιοι, σε λίαν συμφέρουσες τιμές!!

Ετικέττες: .