“Να κάνουμε τον Έβρο πρωταγωνιστή”

Ο Κυριάκος Γεροντόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο ενημερωτικό portal  Θράκη News
(www.thrakinews.gr)

Στη συνέντευξη στέλνει μήνυμα στους ψηφοφόρους για τις επερχόμενες εκλογές και αναφέρεται  στο μνημόνιο, στους κινδύνους που ώθησαν την ΝΔ να συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και στο ελπιδοφόρο μέλλον της χώρας και του Έβρου μετά την 6η Μαΐου.

Ερ.: Κύριε Γεροντόπουλε ας γυρίσουμε στην αρχή του Γολγοθά για τη χώρα μας. Είχε δίκιο η Ν.Δ. που καταψήφισε το πρώτο μνημόνιο;

Κ.Γ. : Αποδείχθηκε αυτό που από την αρχή υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς, ότι δηλαδή η συνταγή ήταν λάθος. Δεν είχε καμιά αναπτυξιακή προοπτική, μένοντας μόνο στις περικοπές μισθών, συντάξεων και αυξήσεις φόρων. Η συνταγή λιτότητας επιδείνωσε την ύφεση εκτοξεύοντας το χρέος στα ύψη και μαζί με αυτό την ανεργία και τα λουκέτα. Η κοινωνική συνοχή παραμένει κλονισμένη από τότε και φυσικά παραμένει και η μομφή προς το ΠΑΣΟΚ για «πείραγμα» του ελλείμματος που είναι μιας από τις βασικές αιτίες του κακού.

Ερ.: Γιατί αποφάσισε η Ν.Δ. να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου;
Κ.Γ.: Η Ελλάδα με τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τις παλινωδίες του Γ.Παπανδρέου, βρισκόταν ένα βήμα πριν την έξοδο από την Ευρωζώνη. Ο Αντώνης Σαμαράς την κρίσιμη στιγμή έβαλε τη χώρα πάνω από το κομματικό και προσωπικό συμφέρον. Η συμμετοχή στην μεταβατική κυβέρνηση είχε ως στόχο της, να πάρουμε την 6η δόση, το PSI και την 2η δανειακή σύμβαση και αμέσως μετά εκλογές.

Ερ.: Τι θα σήμαινε έξοδος από το Ευρώ;
Κ.Γ.: Καταστροφή και λεηλασία από τους κερδοσκόπους. Μέσα σ’ αυτούς είναι και οι Έλληνες που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και τώρα πρέπει να τα επαναπατρίσουν για να βοηθήσουν τη χώρα. Φυσικά σε εκείνη την περίπτωση το κράτος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Η υγεία, η παιδεία, η εθνική άμυνα θα κινδύνευαν από διάλυση και φυσικά θα είχαμε προβλήματα στις εισαγωγές πρώτων υλών, τροφίμων και φαρμάκων.

Ερ.: Υπάρχει ελπίδα τώρα;
Κ.Γ.: Πραγματικά υπάρχει αισιοδοξία. Προοδευτικά η εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό αποκαθίσταται μετά από την τραγική θέση που μας είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ. Είναι πρωτοφανές ο Πρωθυπουργός της χώρας να κατηγορεί τους κατοίκους της. Τα μέτρα ανάπτυξης που σιγά σιγά ανακοινώνονται και θα τρέξουν, από την κυβέρνηση της Ν.Δ., πιστεύουμε ότι θα επανεκκινήσουντην οικονομία μας. Θα ενισχυθεί η ρευστότητα τονώνοντας την μικρομεσαία επιχείρηση, που με τη σειρά της θα μειώσει την ανεργία. Στο χέρι των στελεχών της Ν.Δ. είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι μόνο η παράταξη μας μπορεί να κάνει την ελπίδα, πράξη και να φύγουμε από την ύφεση.

Ερ.: Υπάρχει όπως λένε κάποιοι και άλλος δρόμος, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Κ.Γ.: Τον τελευταίο καιρό αποσταθεροποιείται όλος ο Νότος και όχι μόνο αυτός. Μεγάλες δυνάμεις κλονίζονται και μας δείχνουν ότι μόνοι μας δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Το θέμα ήταν να μην φτάναμε εκεί. Από την στιγμή που φτάσαμε όμως, η Ευρωπαϊκή επιλογή είναι μονόδρομος. Μόνο η σωτηρία και η αναγέννηση της χώρας, μας ενδιαφέρουν.

Ερ.: Η Ν.Δ. ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ και μπαίνει στο ίδιο κάδρο;
Κ.Γ.: Το ΠΑΣΟΚ βρίσκει ευκαιρία να κερδίσει πόντους από αυτήν την προπαγάνδα. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Η Ν.Δ. πάντα ήταν δύναμη σταθερότητας και ευθύνης και πριν τις εκλογές του 2009 ήμασταν οι μόνοι, που λέγαμε μόνο σκληρές αλήθειες στον Ελληνικό λαό. Έτσι υπεύθυνοι παραμένουμε με όποιο κόστος. Λέμε όχι στον ανεύθυνο λαϊκισμό και προασπίζουμε τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού με μαχητικότητα. Από την αρχή μιλήσαμε για την ανάγκη της ανάπτυξης και μείωσης της ύφεσης, πείθοντας μάλιστα τους Ευρωπαίους τελικά για τα λάθη του πρώτου μνημονίου.

Ερ.: Τελικά γιατί δεν προτιμάτε συγκυβέρνηση;
Κ.Γ.: Θέλουμε καθαρές λύσεις. Προτιμούμε την αυτοδυναμία γιατί θέλουμε να έχουμε λυμένα τα χέρια, μακριά από συμβιβασμούς. Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να αλλάξει πολλά. Με τη δανειακή σύμβαση κερδίσαμε χρόνο και με αυτοδύναμη κυβέρνηση θα αξιοποιήσουμε αυτό το χρόνο για να βγούμε από την κρίση. Η Ν.Δ. θα κυβερνήσει με ένα μικρό ευέλικτο σχήμα και θα κάνει όλες αυτές τις μεγάλες τομές που έπρεπε να έχουν γίνει και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Ερ.: Ποιό είναι το μήνυμα σας πριν την κάλπη κύριε Γεροντόπουλε, ως κόμμα αλλά και ατομικά;
Κ.Γ.: Ο πολίτης πρέπει να σκεφθεί πριν την κάλπη ποιος του έλεγε αλήθεια και ποιος τον κορόϊδευε τα προηγούμενα χρόνια. Ποιος δημιουργεί συμμάχους στο εξωτερικό και ποιος διέσυρε την εικόνα της χώρας. Ποια παράταξη παρέμεινε σταθερή στις αρχές της εδώ και δεκαετίες. Φυσικά τα παραπάνω ισχύουν και σε προσωπικό επίπεδο. Η σταθερότητα, η εμπειρία, αλλά και η μαχητικότητα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, νομίζω ότι είναι τα κύρια στοιχεία που πρέπει να έχει ο υποψήφιος που ζητά την ψήφο από τον πολίτη. Μαζί με την αγάπη για τον Έβρο.

Ερ.: Να κλείσουμε με τη θέση σας για τον Έβρο. Τι να περιμένει από εσάς ο Νομός μας;
Κ.Γ.: Οι πολίτες του Έβρου γνωρίζουν τα τελευταία 25 χρόνια τον τρόπο που πολιτεύομαι, οπότε δεν χρειάζεται να κάνω κάποιο σχόλιο γι αυτό. Αυτό που όμως μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι ο Πρόεδρος αγαπά ιδιαίτερα την περιοχή μας και έχω την προσωπική του υπόσχεση ότι πράγματα που είχαν μείνει πίσω θα τρέξουν επιτέλους. Λιμάνι, κάθετοι άξονες, επενδύσεις πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, τουρισμός, αγροτικά και κτηνοτροφία να είστε σίγουροι ότι θα έχουν την προσοχή που τους αρμόζει. Φυσικά να μην ξεχνάμε το Δημοκρίτειο το οποίο μπορεί να παίξει ρόλο καθοριστικό ως κέντρο εκπαίδευσης σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εκμετάλλευση της νευραλγικής μας θέσης, θα δώσει στο Νομό μας την αναβάθμιση που περιμένουν όλοι οι Εβρίτες. Φυσικά και πρέπει να δρομολογηθεί η επίλυση σοβαρών προβλημάτων, όπως η παράνομη μετανάστευση, πλημμυρών, οι πλημμύρες αλλά και η αποψίλωση του Βόρειου Έβρου από υπηρεσίες. Πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε τον Έβρο μας πρωταγωνιστή !

 

Ετικέττες: , , , , , , , , .