15/6/12 Συνέντευξη Τύπου στην Ορεστιάδα

Συνέντευξη Τύπου για τους δημοσιογράφους του Βορείου τμήματος του Νομού παρέθεσε σήμερα από το γραφείο του στην Ορεστιάδα  ο υποψήφιος Βουλευτής Έβρου Κυριάκος Γεροντόπουλος.
Παρακάτω παρατίθενται τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

Είμαστε μπροστά σε μια νέα κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Για να μιλήσουμε με αθλητικούς όρους, η 6η Μαίου ήταν ημιτελικός, στις 17 Ιουνίου είναι τελικός. Ένας τελικός με ένα διακύβευμα, την σωτηρία της χώρας μας.
Είμαστε στο κέντρο ενός πολέμου, που τα παιδιά μας δεν θα μας συγχωρέσουν εάν τον χάσουμε. Η χώρα μας ζει τις πιο κρίσιμες και πιο δύσκολες στιγμές από τη μεταπολίτευση.
Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται. Απομονώνεται η χώρα και συνθλίβονται οι πολίτες της.
…………………………
Στο δίλημμα που ψευδεπίγραφα πέρασε στις εκλογές της 6ης Μαίου ναι ή όχι στο μνημόνιο, εμείς εδώ και 2 χρόνια εμείς έχουμε πει όχι και ότι είναι η καταστροφή μας. Ναι ήμασταν και ήμαστε αντιμνημονιακοί.
Αντιμνημονιακοί ήμασταν και όταν αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε τη δανειακή σύμβαση, για να μην βρεθούμε ως χώρα από το Νοέμβριο του 2011 εκτός ευρώ. Μπορούσαμε να κάνουμε εκλογές τον Δεκέμβριο και να πάρουμε 60%. Ξέρετε τι θα πετυχαίναμε; Θα μας χειροκροτούσαν στην προδιαγραφόμενη κηδεία της Ελλάδος. Βάλαμε όμως την πατρίδα πάνω από τη ζυγαριά του κομματικού συμφέροντος.
…………………………
Από την πρώτη στιγμή, είπαμε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε τις δύο πιο σπουδαίες εθνικές προτεραιότητες σήμερα:
• Την παραμονή μας στο ευρώ και στην Ευρώπη.
• Και την αλλαγή των όρων του Μνημονίου, αυτό που πάντα ήταν και είναι προτεραιότητά μας από τον Μάιο του 2010, που βυθίζει τη χώρα στην ύφεση, καταστρέφει την πραγματική οικονομία και στερεί την ελπίδα από τους Έλληνες.
…………………………
Πριν τις εκλογές ήμασταν οι μόνοι που προειδοποιήσαμε για τον κίνδυνο ακυβερνησίας. Μιλήσαμε για την «κακή κυβέρνηση που είναι πολύ καλύτερη από την ακυβερνησία».

…………………….
Απέναντί μας έχουμε όσους υπερασπίζονται ένα ξεπερασμένο χθες και υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

• Όσους επί δεκαετίες έδιωχναν επενδύσεις κι έκλειναν επιχειρήσεις.
• Όσους θέλουν ανοχύρωτες τις πόλεις και τις γειτονιές μας από τους παράνομους μετανάστες.
• Όσους αποκλείουν λιμάνια, διώχνουν τουρίστες, παραλύουν την οικονομική ζωή.
• Όσους επιμένουν στον κρατισμό και στη σπατάλη.
• Όσους τάζουν παροχές από λεφτά που δεν υπάρχουν.
• Όσους προτείνουν μέτρα που μας βγάζουν άμεσα από το ευρώ και αποκόπτουν την Χώρα από τη μοναδική ευκαιρία της νέας Ευρώπης.
………………………………….
Αναφέρω τα σημεία του οικονομικού μας προγράμματος που θα αποτελέσουν σημαία της επανεκκίνησης:
-Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009 καθώς και των ειδικών επιδομάτων. Επίσης αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία
-Επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια.
-Επίδομα ανεργίας και για τους αυτοαπασχολούμενους που σήμερα δεν δικαιούνται κανένα βοήθημα.
-Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Διαφωνούμε με την άποψη ότι για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να πέσουν οι μισθοί. Στηρίζουμε τις συμβάσεις εργασίας. Για τη μετενέργεια ζητούμε να επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα.
-Αύξηση του αφορολόγητου στις 8000 ευρώ για το 2013 και 10.000 ευρώ το 2014.
-Κατάργηση του χαρατσιού.
-Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις. Άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% μέσα στην επόμενη χρονιά.
-Σταδιακή μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα μέχρι 32% από το 45% που είναι σήμερα. Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών από το 2010 μέχρι σήμερα προκάλεσε μείωση των εσόδων κατά 9%.
- Τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ να επεκταθούν για δύο ακόμη χρόνια. Θα θεσπίσουμε για το 2013 3,5 δις. ευρώ περικοπές και όχι επτά δισ. Έτσι, οι περικοπές θα γίνουν από τη σπατάλη του δημοσίου και όχι από μισθούς.
- Η μηνιαία δόση των δανειοληπτών δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος.
- Αναστολή των συνεπειών του Τειρεσία για όσους έχουν υπαχθεί, ειδικά την τελευταία διετία.
- Εξασφαλίζουμε ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ειδικής τράπεζας και εγγυοδοσία από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Βασικός μηχανισμός αποκατάστασης της ρευστότητας είναι η επιστροφή των καταθέσεων. Συμφωνούμε με την πρόταση Μόντι για πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων.
- Συμψηφισμός οφειλών από και προς το δημόσιο.
- Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
- Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.
- Πολιτική για την αποκατάσταση της ασφάλειας του έλληνα πολίτη. Αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και της εγκληματικότητας, αποκάλυψη των κουκουλοφόρων, πάταξη του παραεμπορίου. Η Δημοκρατία χρωστά στον πολίτη προστασία και ασφάλεια. Η εισβολή των παρανόμων θα σταματήσει.
- Επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ για να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό μας πλούτο.
………………………
Η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη γιατί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη θα σήμαινε απώλεια 3,5 δισ. το χρόνο, όπως επίσης απώλεια όλων των ενισχύσεων των υποδομών και των επενδύσεων για τους αγρότες μας, κάτι που αφορά άμεσα τον Έβρο μας και τον αγροτικό πληθυσμό του, που ζει πρωτοφανή ανασφάλεια.
Σημαντικό θέμα, είναι τα στοιχεία που πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και εφαρμογής του μελλοντικού ρυθμιστικού πλαισίου της ΚΑΠ: «Ο ορισμός του “ενεργού αγρότη”, ο προσδιορισμός των περιφερειών της χώρας για την κατανομή των άμεσων ενισχύσεων και τα περιφερειακά προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, τα κριτήρια για τον προσδιορισμό των περιοχών με φυσικά μειονεκτήματα, οι προαιρετικές άμεσες ενισχύσεις, το “πρασίνισμα” των επιδοτήσεων και η βελτίωση των προϋποθέσεων εφαρμογής τους στην ελληνική γεωργία, είναι τα βασικά θέματα που μας απασχολούν την περίοδο αυτή ως ΝΔ».

Ο στόχος της Ν.Δ. για την ελληνική γεωργία, που είναι να ξεπεράσει τις παθογένειες του παρελθόντος και η αγροτική μας οικονομία να καταστεί βιώσιμη, ελκυστική και ανταγωνιστική.

Έχει δοθεί και μια υπόσχεση στους νέους αγρότες, που είναι το νέο αίμα που χρειάζεται επειγόντως η γερασμένη γεωργία μας. Είναι το μέλλον της αγροτιάς και κατ’ επέκταση η ελπίδα για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.

Συγκεκριμένα για τους νέους αγρότες ηλικίας κάτω των 40 ετών, η ΝΔ προτείνει μια δέσμη μέτρων «εφικτών, κοστολογημένων και συμβατών με τη νέα ΚΑΠ 2014 – 2020».

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της νέας ΚΑΠ, η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα επιδιώξει την αύξηση της ενίσχυσης των νέων αγροτών για τα πρώτα πέντε χρόνια της γεωργικής τους δραστηριότητας, με ποσά από 40 εκατ. μέχρι 80 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 2% (σημερινό πλαφόν) έως 4% του δημοσιονομικού φακέλου (2 δισ.) με κριτήρια που θα καθορίζονται σε εθνικό και όχι ευρωπαϊκό επίπεδο.
…………………………….
Ο Έβρος έχει μεγάλη αξία στο νέο σκηνικό που δημιουργείται γύρω μας. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε στον Έβρο μας την τελευταία του προεκλογική ομιλία για να τονίσει ακριβώς αυτό. Την καίρια γεωστρατηγική του θέση σε ένα διεθνές περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει. Δεν ζητάμε πια ελεημοσύνη από το κέντρο, το κέντρο ζητά τη στήριξη μας στα σχέδια του Έθνους. Φυσικά η αξιοποίηση αυτής της θέσης μόνο μέσα στην Ευρώπη μπορεί να γίνει και όχι έξω από αυτήν.
Καλώ όλους τους Εβρίτες , που νοιάζονται για τα παιδιά τους, ασχέτως τι ψήφισαν την 6η Μαίου ή και στο παρελθόν, να στηρίξουν το όραμα μας και να δώσουν στην φιλοευρωπαϊκή παράταξη της Ν.Δ., τη δύναμη να σχηματίσει κυβέρνηση που θα μας βγάλει από το τούνελ και θα δώσει ελπίδα στη χώρα. Πέρα και πάνω από κόμματα, να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο Ελπίδας, Υπευθυνότητας και Δημιουργικής Αντίστασης!
Ο Έβρος μπορεί και θα πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις.
Με την Ελλάδα δεν παίζουμε, ενωμένοι προχωράμε.
Δώστε μας την δύναμη ενός Έθνους για να κερδίσουμε την μάχη της πατρίδας.
Η Ν.Δ. είναι η μόνη εγγυήτρια της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.
Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει.

Ετικέττες: , , , , , , , , , , , .