“Αν δεν υπάρξει σταθερή κυβέρνηση, το Σύνταγμα προβλέπει νέες εκλογές”

Άκης Γεροντόπουλος

Άκης Γεροντόπουλος

Ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο της ΝΔ σε περίπτωση κατά την οποία η τρόικα απορρίψει τις οικονομικές εξαγγελίες του κόμματος;

Η ακολουθούμενη μέχρι σήμερα οικονομική συνταγή απέτυχε παταγωδώς. Δικαιώνεται καθημερινά ο Αντώνης Σαμαράς που μιλούσε από την πρώτη στιγμή για ανάπτυξη. Οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης, η μία μετά την άλλη, μιλούν και αυτές για ανάπτυξη. Το ίδιο και οι εκπρόσωποι της τρόικας.
Εάν οι κάλπες στείλουν το μήνυμα, με ποια κόμματα θα συνεργαστείτε;
Οσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες βλέπουμε τη συσπείρωση της ΝΔ να αυξάνεται και, άρα, ο στόχος της αυτοδυναμίας να φαντάζει περισσότερο εφικτός. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η επίτευξη της αυτοδυναμίας, διότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η ΝΔ είναι η μόνη συντεταγμένη δύναμη ελπίδας που εγγυάται τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και μπορεί να δώσει αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής.
Η λύση για την επόμενη μέρα είναι οι νέες εκλογές;
Το Κοινοβούλιο χρειάζεται να στηρίξει μια σταθερή μακρόπνοη κυβέρνηση. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τότε το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες και στο τέλος διάλυση της Βουλής και προκήρυξη νέων εκλογών. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα…
Σε ποιον βαθμό οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Χρυσή Αυγή έχουν αλλάξει την ατζέντα της ΝΔ; Ποιο είναι το «φάρμακο» για την αντιμετώπισή τους;
Το πολιτικό μόρφωμα γύρω από τον Πάνο Καμμένο ψαρεύει στα θολά νερά με λαϊκίστικες ρητορείες, παραπλανώντας τον λαό με μαγικές λύσεις. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα φιλοναζιστικό κόμμα που θυμίζει άλλες εποχές με πολύ κακές αναμνήσεις για την ανθρωπότητα. «Φάρμακο» είναι η επιτυχία του προγράμματος της ΝΔ που δίνει προοπτική αναγέννησης της χώρας. Επίσης αναγκαία είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης και κυρίως της νεολαίας, που απογοητευμένη στρέφει την πλάτη της στην πολιτική.
Οι παρεμβάσεις Καραμανλή συσπειρώνουν;
Φυσικά και βοηθά η παρουσία Καραμανλή. Δεν μιλάμε για έναν οποιονδήποτε πολιτικό. Είναι πρώην πρωθυπουργός για πεντέμισι έτη και πρώην πρόεδρος του κόμματος για δεκατρία χρόνια.
Ο φράχτης του Έβρου είναι έργο αναγκαίο ή δυσφήμηση για τον νομό;
Η τάφρος που κατασκευάζεται βοηθά στο να αποτρέπει την είσοδο των παράνομων μεταναστών, δεν είναι όμως καθοριστικός παράγοντας. Η τάφρος καταλαμβάνει 13 από τα συνολικά 135 χιλιόμετρα των φυσικών συνόρων, οπότε καταλαβαίνουμε τη μικρή αναλογία της. Ως ΝΔ έχουμε πει ότι ο νόμος για την απόκτηση ιθαγένειας (Νόμος Ραγκούση) ήταν ουσιαστικά κράχτης για τους μετανάστες και θα καταργηθεί. Πρέπει επίσης να συμμετέχει στη φύλαξη ο Στρατός, μιας και υπάρχει θέμα άμυνας. Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν πιέσουμε τους Τούρκους να εφαρμόσουν τους νόμους και τις συνθήκες και να μην επιτρέπουν την παράνομη διάβαση των συνόρων μας.
Ετικέττες: , , , , , , , .