Εκπροσώπιση της Ν.Δ. στις Βρυξέλλες

Στη συνάντηση των κομμάτων και των Ευρωβουλευτών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) που έγινε στις Βρυξέλλες την Δευτέρα 1/10/2012, τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο βουλευτής Ν. Έβρου κ. Άκης Γεροντόπουλος.

Ο κ. Γεροντόπουλος λαμβάνοντας το λόγο και αναφερόμενος στη κρίση που συγκλονίζει την Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά:

«Ο ενθουσιασμός των Ευρωπαίων για την Ένωση δυστυχώς μεταβλήθηκε σε προβληματισμό. Στις χώρες που μέχρι πρόσφατα αποτέλεσαν την κινητήριο μοχλό της Ευρώπης σήμερα δημοσκοπικά προηγείται η άρνηση (π.χ Γερμανία). Οι Οραματιστές Ηγέτες έχουν δώσει τη θέση τους σε εκείνους που τα δικά τους λάθη τα μεταθέτουν στην πλάτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σημερινή κρίση ήταν αναπόφευκτη από τη στιγμή που υπήρξε  το πολιτικά παράδοξο να φθάσουμε στην Νομισματική Ενοποίηση  χωρίς να έχει προχωρήσει η αντίστοιχη Οικονομική και Δημοσιονομική. Επίσης χωρίς να έχει προηγηθεί η Πολιτική Ένωση απόρροια της οποίας θα ήταν η εμβάθυνση, η κοινή Εξωτερική πολιτική και η κοινή πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας.

Αν δεν αποφασίσουμε να επισπεύσουμε την ουσιαστική ένωση με τελικό στόχο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τα προβλήματα όλο και θα αυξάνονται»

Τέλος ο κ. Γεροντόπουλος μιλώντας για την ανεργία των Νέων τόνισε:

«Η εποχή  των διαπιστώσεων πέρασε. Οι νέοι πληρώνουν τα λάθη των προηγούμενων γενεών και είναι οργισμένοι. Οι οργανωμένες Πολιτείες υπάρχουν για να προσφέρουν στους Πολίτες τους 4 βασικά αγαθά: ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΡΓΑΣΙΑ. Αν οι κυβερνώντες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους οι Νέοι θα τους ξεπεράσουν, θα τους σαρώσουν.

Είναι απαραίτητο να δοθεί βάρος στην ανάπτυξη για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Να υπάρχει διαφάνεια και αξιοκρατία για τα χρήματα που δίνονται για εκπαίδευση. Για να πιστέψει η νέα γενιά και να συμμετάσχει ενεργά στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης.»

Ετικέττες: , , , , , .