Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης

                                                         
Ερώτηση Προς   Υπουργό Ναυτιλίας 

 

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα παρατηρείται απογύμνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξ/πολης, παρόλο που βρίσκεται στο πλέον κομβικό σημείο της χώρας και είναι η βασική πύλη εισόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Λιμεναρχείο Αλεξ/πολης έχει την ιδιαιτερότητα να ελέγχει ακόμη και τα στενά, τα οποία και οδηγούν στην Μαύρη Θάλασσα.

Αυτή τη στιγμή το περιπολικό σκάφος του βρίσκεται παροπλισμένο μέχρι να επισκευασθεί. Το τζιπ της υπηρεσίας είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ και το φουσκωτό σκάφος είναι χαλασμένο.

Το Λιμεναρχείο Αλεξ/πολης πρέπει να ξαναλειτουργήσει εύρυθμα άμεσα, για να αντιμετωπίζει άμεσα τα προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης, της παράνομης αλιείας, αλλά και καθημερινά θέματα που προκύπτουν με τουρκικά σκάφη.

Φυσικά υπάρχει και το θέμα της στέγασης του, που λόγω στενότητας χώρου αναγκάζεται να μοιράζεται σε δύο κτίρια, με αποτελέσματα τη δυσλειτουργία της υπηρεσίας. Τέλος ο μικρός αναλογικά αριθμός λιμενικών υπαλλήλων που υπηρετούν στην Αλεξ/πολη, επιδεινώνει κι άλλο την δύσκολη κατάσταση.

Ερωτάται ο υπουργός:

1) Τι προτίθεται να πράξει για την γρήγορη επιδιόρθωση του σκάφους ή αγορά κάποιου άλλου;

2) Εάν προτίθεται να αντικαταστήσει το τζιπ και το φουσκωτό με καινούρια;

3) Εξετάζεται η πιθανή μεταφορά των υπηρεσιών σε νέο κτίριο; Υπάρχει το ενδεχόμενο εκμετάλλευσης του ακινήτου του Λιμεναρχείου για την κατασκευή μονίμων άνετων εγκαταστάσεων;

4) Τέλος προτίθεται να αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό τη Λιμενικής δύναμης, Αλεξ/πολης;

  Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Γεροντόπουλος

Ετικέττες: , , , , , , , , .