Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης

Προς:
-Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Λειτουργία ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης-Έλλειψη ασθενοφόρων.

 

Πληροφορούμαστε τον τελευταίο  καιρό για τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας της υπηρεσίας του ΕΚΑΒ στο Ν. Έβρου. Πραγματικά ανησυχούμε μήπως εξαιτίας των προβλημάτων υπάρξει σοβαρό περιστατικό που θα οδηγήσει μέχρι και σε απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Το κρίσιμο θέμα-πρόβλημα του ΕΚΑΒ Αλεξ/πολης είναι η έλλειψη ικανού αριθμού ασθενοφόρων σε άριστη κατάσταση, που να μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες της περιοχής.

Τρία ασθενοφόρα βρίσκονται παροπλισμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε συνεργείο αυτοκινήτων και δεν επιστρέφονται διορθωμένα διότι δεν πληρώνεται ο επισκευαστής. Τα χρήματα που απαιτούνται για την επιδιόρθωση θα έχουν ανταποδοτικό όφελος στην κοινωνία του Έβρου και δεν θα επιτρέψουν να τεθεί σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή.

Επίσης και η παλαιότητα των ασθενοφόρων που χρησιμοποιούνται είναι ένα θέμα που επιβαρύνει την υπάρχουσα κατάσταση, μιας και μπορεί να υπάρξει πιθανότητα ατυχήματος λόγω μικροπροβλημάτων των οχημάτων που κινούνται.

Πληροφορηθήκαμε τέλος ότι τα τελευταία 2 χρόνια υπήρξε αίτημα απόκτησης καινούργιων ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ, χωρίς να υπάρχει όμως καμία όμως ενημέρωση για την εξέλιξη του.

Ερωτάται ο  κ. Υπουργός :

1.- Πως σκοπεύει το Υπουργείο να λύσει το θέμα της έλλειψης ασθενοφόρων σε άριστη κατάσταση, για να συνεχίσει εύρυθμα την λειτουργία του το ΕΚΑΒ Αλεξ/πολης.

2.- Πότε πρόκειται να αποσταλούν νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Γεροντόπουλος

Ετικέττες: , , , , , , .