Εξωστρέφεια επιχειρήσεων του Έβρου με πρωτοβουλία του Κυριάκου Γεροντόπουλου

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος κατά την διάρκεια της θητείας του, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του Έβρου και την συμβολή που μπορούν να έχουν σε αυτήν τα στελέχη των Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ. Γι’ αυτό και ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου Έβρου και των τοπικών επιχειρηματιών για επιτόπια ενημέρωση τους.
Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών αποτελούμενο από εξειδικευμένα στελέχη, επισκέφθηκε επί τόπου εργοστάσια του βορείου και του νοτίου Έβρου, ενώ συμμετείχε σε ημερίδες ενημέρωσης των επιχειρήσεων, που διοργανώθηκαν στην Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη. Σε αυτά, παρουσιάσθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης των εξαγωγών των εβρίτικων προϊόντων και υπηρεσιών στις αγορές της Βουλγαρίας, Τουρκίας, Ρουμανίας, Γερμανίας, αλλά και του Ισραήλ και των Αραβικών χωρών. Υπήρξε επίσης ενημέρωση για το γενικό πλαίσιο της οικονομικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ, λύθηκαν απορίες επιχειρηματιών για ειδικά θέματα, ενώ στο τέλος έγιναν κατ ίδιαν συναντήσεις με τους εμπορικούς και οικονομικούς ακολούθους για θέματα ενδιαφέροντος συγκεκριμένων χωρών. Παράλληλα, με την συμμετοχή και του κ.Γεροντόπουλου, υπήρξαν επισκέψεις των στελεχών που αποτελούσαν το κλιμάκιο στις έδρες αρκετών επιχειρήσεων του νομού Έβρου, όπου έγινε και επιτόπια συζήτηση τόσο με τους ιδιοκτήτες όσο και τα στελέχη τους.
Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Ο Κυριάκος Γεροντόπουλος πρότεινε ακόμα την προοπτική συνεργασίας των λιμανιών του Αμβούργου και της Αλεξανδρούπολης, κατά την επίσκεψη του στην Γερμανία. Στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό του Κρατιδίου του Αμβούργου κ.Όλαφ Σολτς και αφού είχε προηγηθεί συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ΣταύροΣταυράκογλου, έθεσε το συγκεκριμένο θέμα και ζήτησε να υπάρξουν οι απαραίτητες κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή.
Όπως επεσήμανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών στον Γερμανό πολιτικό, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει στρατηγική θέση και αποτελεί πύλη εισόδου για τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, αλλά και τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Γι’ αυτό και μπορεί να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει κομβικό σημείο στη συνεργασία με το αντίστοιχο του Αμβούργου, που είναι αυτή την στιγμή το δεύτερο μεγαλύτερο της Ευρώπης.

Ετικέττες: , , , , , , , , .