Γεροντόπουλος: Συνεχίστε την πετυχημένη σας παρουσία στην Ρουμανία, επενδύστε και στην Ελλάδα

«Συνεχίστε την πετυχημένη παρουσία σας στην Ρουμανία. Να ξέρετε όμως ότι το κλίμα για επενδύσεις στην πατρίδα είναι θετικό. Επενδύστε και στην Ελλάδα». Με τα λόγια αυτά προς τους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ρουμανία, ο Υφυπουργός Εξωτερικός Άκης Γεροντόπουλος εγκαινίασε το νέο κτίριο όπου στεγάζονται τα καινούργια γραφεία του Ελληνο-Ρουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Βουκουρέστι.
Τον κ.Γεροντόπουλο καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Σωτηρίου, ευχαριστώντας τον γιατί τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει σε παλαιότερη επίσκεψη, ότι θα βρισκόταν ξανά στο Βουκουρέστι για τα εγκαίνια της νέας «στέγης» του Ελληνο-Ρουμανικού Επιμελητηρίου. Απευθυνόμενος στους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ρουμανία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι ανάμεσα σε επιτυχημένους συμπατριώτες μας επιχειρηματίες και εγκαινιάζουμε μαζί το νέο κτίριο και τα γραφεία που θα στεγάσουν το Επιμελητήριο σας. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για όσα έχετε ήδη καταφέρει στην ρουμανική αγορά, αλλά και γενικότερα για την συνδρομή σας στην μάχη επιβίωσης που δίνει η Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει την οικονομική κρίση. Κι ακόμα, για την ιδιαίτερη σημασία που δίνεται αλλά και την οικονομική σας συμπαράσταση τόσο στο ελληνικό σχολείο όσο και στην έδρα ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου στο Βουκουρέστι.
Ήδη η ελληνική επενδυτική και επιχειρηματική παρουσία στην Ρουμανία, αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στη Ρουμανία, με την θέση που ήδη κατέχουν στην εδώ αγορά, συμβάλλουν ενεργά και καταλυτικά στην περαιτέρω αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και την διατήρηση του εμπορικού μας πλεονάσματος με την Ρουμανία. Συνεχίστε την πετυχημένη παρουσία σας εδώ. Αλλά το κλίμα είναι θετικό για επενδύσεις και στην πατρίδα. Επενδύστε και στην Ελλάδα».
Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση μεταξύ του κ.Γεροντόπουλου και των παρισταμένων Ελλήνων επιχειρηματιών για περισσότερη από μια ώρα, κατά την διάρκεια της οποίας δέχθηκε και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν οικονομικά, επιχειρηματικά, πολιτικά και ομογενειακά θέματα.

Ετικέττες: , , , , , , .