Γεροντόπουλος: Στην εξωτερική πολιτική χρειάζεται συνέπεια και συνέχεια

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ.Γιάννη Αμανατίδη είχε ο πρώην ΥΦΥΠΕΞ Άκης Γεροντόπουλος, μετά από πρόσκληση του πρώτου.
Κατά την διάρκεια της συζήτησαν θέματα που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό, τα Πατριαρχεία και την πολιτιστική διπλωματία, τα οποία περιλαμβάνονται στις αρμοδιότητες που είχε τόσο ο κ.Γεροντόπουλος όταν κατείχε το συγκεκριμένο πόστο στην προηγούμενη Κυβέρνηση όσο και ο νυν Υφυπουργός.
Μετά την συνάντηση ο Άκης Γεροντόπουλος τόνισε: «Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του κ.Υφυπουργού και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα με τα οποία ασχολήθηκα και εγώ κατά την παρουσία μου στην θέση του Υφυπουργού, την οποία έχει αναλάβει τώρα ο κ.Αμανατίδης. Στην εξωτερική πολιτική για να υπάρχει αποτελεσματικότητα, χρειάζεται συνέπεια και συνέχεια».
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε: «Με τον κ. Γεροντόπουλο είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για ζητήματα πολιτιστικής και θρησκευτικής διπλωματίας καθώς και για θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς, τομείς ευθύνης που ο ίδιος χειρίσθηκε επί μακρόν. Η εμπειρία είναι πάντοτε πολύτιμη και χαίρομαι που ο κ. Γεροντόπουλος προσφέρθηκε να μου μεταφέρει τη βιωματική γνώση του από τη θητεία του στο Υπουργείο».

Ετικέττες: , , , , , , , .