Κοντά στους Εβρίτες της τέχνης και του πνεύματος ο Γεροντόπουλος


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Έβρου Κυριάκος Γεροντόπουλος, βρέθηκε πολλές φορές κοντά στους Εβρίτες της τέχνης και του πνεύματος. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους και έδωσε το παρόν σε εκθέσεις ζωγραφικής και παρουσιάσεις βιβλίων, αφού θεωρεί ότι ο πολιτισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για το νομό μας και οι άνθρωποι του πρέπει να έχουν την στήριξη όλων.
Ο κ.Γεροντόπουλος εγκαινίασε μαζί με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ.Λαμπάκη την πολύ σημαντική έκθεση ζωγραφικής των Θεόδωρου Αγγλιά και Δημήτρη Ναλμπάντη στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης με θέμα το λιμάνι της πόλης.
Επίσης, παραβρέθηκε σε μια πολύ όμορφη και σημαντική εβρίτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ» στην «καρδιά» της Αθήνας, η οποία ήταν αφιερωμένη στον Έβρο. Σ’ αυτήν, τρεις συγγραφείς που κατάγονται από το νομό μας, ταξίδεψαν τους παραβρισκόμενους μέσα από τα βιβλία τους στον Έβρο και αποκάλυψαν βιώματα, εμπειρίες, διηγήθηκαν ιστορίες και εξέφρασαν τις αγωνίες τους για την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Ο Γιώργος Κιουρτίδης από το χωριό Λάδη Διδυμοτείχου, η Ελισάβετ Παπαδοπούλου από το Ασημένιο Διδυμοτείχου και ο Κώστας Τριανταφυλλάκης επίσης από το Ασημένιο Διδυμοτείχου, ενώ ο συντοποίτης μας ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης από το Σπήλαιο Ορεστιάδος, διάβασε αποσπάσματα από τα βιβλία τους.
Όπως τονίζει συνεχώς ο Κυριάκος Γεροντόπουλος: «Οι εκπρόσωποι της τέχνης, είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του Έβρου και της Θράκης μας. Αποτελούν παράδειγμα για όλους για την προσήλωση στην δουλειά τους και την αγάπη για τον τόπο μας».

Ετικέττες: , , , , , .