“Μια καινούργια πολιτική ζωή είναι αναγκαία για την επιβίωση και την πρόοδο της Ελλάδος”

Λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, ο υποψήφιος Βουλευτής Έβρου με τη ΝΔ Άκης Γεροντόπουλος, απάντησε για δεύτερη φορά σε ερωτήσεις μας, δίνοντας ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες απαντήσεις.Ιδού λοιπόν:
Ερ: Κύριε Γεροντόπουλε, ποιο είναι το στοιχείο που κατά τη γνώμη σας λείπει από τις ασκούμενες πολιτικές;
Απ: Συνηθίσαμε να μιλάμε για δείκτες ανάπτυξης, για δείκτες ανταγωνιστικότητας, για δείκτες μικρο-μακροοικονομίας, για…spreads, για…cds! Όλα αυτά όμως έχουν έναν κοινό παρονομαστή: τους ανθρώπους! Οι αριθμοί αφορούν και αναφέρονται στους ανθρώπους. Είναι λοιπόν καιρός να ελέγξουμε και τον δείκτη ανθρωπιάς των ασκούμενων πολιτικών. Και…

… ακόμη, επειδή κατ’ επέκταση οι άνθρωποι είναι που συναπαρτίζουν τον Λαό, που συνθέτουν το Έθνος, που συναποτελούν την Πατρίδα, είναι ώρα να μιλήσουμε για Λαϊκές, Εθνικές, Πατριωτικές πολιτικές που αντανακλώνται στους ανθρώπους…Για να μπορέσουμε όμως να βάλουμε τον άνθρωπο στην πρώτη γραμμή θα πρέπει να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε τους παραπάνω δείκτες και να αναπτυχθούμε ως κράτος. Δικαιώνεται καθημερινά ο Αντώνης Σαμαράς που από την αρχή μιλούσε για ανάπτυξη και κατάφερε προοδευτικά να πείσει και τις Ευρωπαϊκές ηγεσίες γι’ αυτό. Οι εξαγγελίες της Ν.Δ. σε όλα τα «Ζάππεια» στηρίζουν αυτή την κατεύθυνση και δίνουν την ελπίδα.

Ερ: Ποια η θέση σας για την παράνομη μετανάστευση;
Απ: Είναι ένα θέμα που έχω ασχοληθεί αρκετά. Καταρχήν πρέπει να καταργηθεί ο Νόμος Ραγκούση ο οποίος και λειτούργησε ως κράχτης για τους μετανάστες. Χρειάζεται να μπει στο παιχνίδι της φύλαξης  και οστρατός μια και υπάρχει θέμα άμυνας της χώρας. Ο Φράχτης και η Frondex βοηθούν, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα. Το πιο δραστικό βήμα θα γίνει μόνο εάν εμείς και η Ευρώπη πιέσει τους Τούρκους να εφαρμόσουν τους Νόμους και τις Συνθήκες και να μην επιτρέπουν να περνάνε παρανόμως τα σύνορα μας.
Ερ: Κύριε Γεροντόπουλε, παρακολουθήσατε υποθέτω την επίσκεψη Βενιζέλου στη Θράκη και την Κομοτηνή…
Απ: Μόνο σωματικά βρέθηκε ο κ.Βενιζέλος στην Κομοτηνή. Η μόνη αναφορά του στην περιοχή, ήταν η…«πολυπολιτισμική Κομοτηνή»! Ουδείς κατάλαβε, ούτε καν τα στελέχη και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, τον σκοπό της μετάβασής του για μερικές ώρες στην Κομοτηνή. Και τι ήρθε να πει; Υποσχέθηκε με υποκριτικότητα όσα εδώ και καιρό λέει ο Σαμαράς! Υποσχέθηκε μειώσεις συντελεστών ΦΠΑ, μειώσεις μη μισθολογικού κόστους, αντικατάσταση του τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ από ενιαίο φόρο ακινήτων, αυτά που λέγαμε και μας ειρωνευόταν τα το ΠΑΣΟΚ.
Ερ: Ο Αντώνης Σαμαράς ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία στην Αλεξανδρούπολη. Τι σηματοδοτεί αυτό το εξαιρετικά τιμητικό γεγονός για την περιοχή;
Απ: Η αλήθεια είναι εδώ και μήνες συζητούσαμε με τον Πρόεδρο αυτή την πιθανότητα. Σίγουρα δεν είναι τυχαία η επιλογή αυτή, μιας και είναι η τρίτη παρουσία στη περιοχή από τότε που εξελέγη Πρόεδρος της παράταξης. Στις προηγούμενες δεκαετίες μάλιστα έχουμε περπατήσει μαζί όλα τα χωριά του Έβρου και είναι γνώστης των προβλημάτων και των δυνατοτήτων του. Συνιστά συνειδητή πράξη συμβολισμού η παρουσία του στον Έβρο στην τελευταία προεκλογική του ομιλία. Θα βρεθεί  στην ακρογωνιαία περιοχή της χώρας, στην πύλη της Πατρίδας προς την ενδοχώρα της Ευρώπης και προς Ανατολάς, και το μήνυμα που θα εκπέμψει σε κάθε Έλληνα, θα σημάνει κάτι απλό και αυτονόητο μεν, εντούτοις ζητούμενο και αναγκαίο: ότι απ’ άκρου εις άκρον της επικράτειας, οι Έλληνες δηλώνουν παρόντες στην υπεράσπιση της εθνικής μας ταυτότητας και έτοιμοι για την «αντεπίθεση», να ξανακερδίσουμε τη χαμένη μας υπερηφάνεια.
Ερ: Οι Έλληνες πάντως δείχνουν την είσοδο στη Βουλή μέχρι και 8-9 κομμάτων.
Απ: Ο κόσμος ξέρει τι ευαγγελίζεται κάθε κόμμα και κάθε πολιτικός αρχηγός. Μπορεί εξάλλου ο καθένας να δει τα προγράμματα των κομμάτων, να διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη, να τα συγκρίνει. Από την άλλη ένα μικρό κόμμα μπορεί εύκολα να δώσει υποσχέσεις χωρίς κανένα κόστος. Οι Έλληνες απαιτούν δικαίως ένα ελπιδοφόρο όραμα για την Ελλάδα, ζητούν νέα δυναμική, νέους ρυθμούς, νέα προοπτική. Σ’ αυτή τη βάση η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους πολίτες, ότι κι αν ψηφίζουν:επιδιώκουμε τη διαμόρφωση της μέγιστης κοινής συνισταμένης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου. Για να αλλάξουμε το παρόν και να διασφαλίσουμε την προοπτική που δικαιούται και περιμένει ο Ελληνικός λαός.
Ερ: Κύριε Γεροντόπουλε, δεν είναι λίγη η συζήτηση που γίνεται για τη «γαλάζια πολυκατοικία». Τι θα λέγατε και στους ψηφοφόρους που έχουν ψηφίσει ΝΔ, αλλά τώρα κινούνται στους διαδρόμους ανάμεσα σε «Δημοκρατική Συμμαχία», ΛΑ.ΟΣ., «Ανεξάρτητους Έλληνες», ακόμη και «Χρυσή Αυγή»;
Απ: Εάν έπρεπε να τους πω κάτι, θα τους παρέπεμπα στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με τον Λαό, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με τη Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική ΔικαιοσύνηΗ παράταξη της Νέας Δημοκρατίας υπόσχεται ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο, τα αληθινά συμφέροντα του έθνους». Οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ που σκέφτονται να μην την ψηφίσουν αυτή τη φορά, «ρίχνουν νερό στον μύλο του ΠΑΣΟΚ» που ονειρεύεται συγκυβέρνηση. Θέλουμε να κυβερνήσουμε με λυμένα χέρια και όχι κάνοντας συμβιβασμούς σε κάθε βήμα. Χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορούμε να έχουμε διαπραγματευτική ισχύ στο εξωτερικό, αλλά και να κάνουμε όλες τις αλλαγές που περιμένουν οι Έλληνες. Ποτέ δεν έγιναν μεγάλες ανατροπές από εύθραυστες κυβερνήσεις συνεργασίας. Με τη δανειακή σύμβαση κερδίσαμε χρόνο, με μια αυτοδύναμη κυβέρνηση θα αξιοποιήσουμε αυτό το χρόνο, για να βγούμε από την κρίση.
– Σας ευχαριστούμε πολύ.
– Να είστε καλά, κι εγώ σας ευχαριστώ.
Ετικέττες: , , , , , , , , , , , , , .